Будинки з фінського зрубу – що змінилося за 20 років?

Час, непомітно для нас  рухається вперед, і ми часто не помічаємо, як швидко все змінюється навколо нас. Щоб зрозуміти ці зміни, іноді потрібно зупинитися і озирнутися назад, на минуле. Саме в порівнянні з минулим ми можемо побачити, наскільки далеко ми пройшли.

У цьому році компанія Finnlog святкує своє 20-річчя

Це значуща подія, яка дає можливість оцінити, як змінювалися будинки, які будувалися компанією, та які технології були використані тоді порівняно з сучасними можливостями.

Ні один стартап не має легкого початку , і Finnlog не є винятком, оскільки йому довелося довести свою здатність клієнтам і партнерам протягом багатьох років. Це означало важку і постійну роботу, вирішення проблем, але в кінці кінців – безперервний розвиток. Тому не дивно, що в перші роки керівництво компанії доводилося надягати робочу форму і допомагати з будівельними роботами, коли це було потрібно.

Проте з часом зросла впевненість у тому, що робиться правильна справа, відбувалося постійне навчання, і нагромаджувалася велика кількість досвіду, що дозволило відточити бізнес та будівельні процеси.

У ранні роки своєї діяльності компанія Finnlog в основному будувала клеєні будинки на замовлення, які відрізнялися оптимальними розмірами та практичністю, використовуючи кожен квадратний метр плану будівлі. В таких будинках переважали невеликі вікна, а традиційний двосхилий дах, характерний для дерев’яних будинків, залишалась у популярності.

будинки з фінського срубу

Один з перших будинків, який побудувала Finnlog, був окремий будинок-сауна, який став відмінним прикладом тогочасних тенденцій. З самого початку компанії, головною метою було надавати високу якість, і ця принцип залишається актуальним і до сьогоднішнього дня.

Сьогодні асортимент продукції, яку пропонує компанія Finnlog, значно розширився. Покупцям доступні не лише клеєний брус, але й  будинки з  багатошарової клеєної деревини (CLT). CLT-будинки – це сучасні будівлі з цільного бруса, що відкривають можливості для будівництва в найрізноманітніших архітектурних стилях, забезпечуючи водночас високу теплоізоляцію периметральних конструкцій.

будинки з фінського срубу
будинки з фінського срубу

Компанія Finnlog пропонує розманітніі готові проекти, які можуть бути адаптовані з урахуванням побажань клієнта, або ж можна створити будівлю індивідуально за власними специфікаціями.

Сьогодні будинки з фінського дерева відображають не лише традиційні архітектурні стилі, але й сучасні та мінімалістичні концепції. Великі вікна і відкриті тераси  на даху набувають популярності, створюючи більше простору та природного світла у будинку.

Порівняно з будинками, які були побудовані 20 років тому, сучасним побудовам приділяється більше уваги внутрішньому дизайну. Різноманітність декоративних варіантів для стелі та стін робить дерев’яні будинки ще більш живими і дає змогу клієнтам реалізувати в них власні дизайнерські ідеї.

Основна сильна сторона Finnlog полягає в якісному проектуванні та багаторічному досвіді будівництва, набутому під час роботи над демонстраційними проектами та в процесі постійного технологічного розвитку. Проекти реалізуються сплоченою та одностайною командою Finnlog. Finnlog усвідомлює, що час не стоїть на місці, і йде в ногу з розвитком.

будинки з фінського срубу
будинки з фінського срубу