Ризики, пов’язані з обробкою

За допомогою оздоблювальних робіт можна зробити будинок красивим, але можна і зіпсувати інтер’єр. Коли мова йде про оздоблення інтер’єру, клієнту необхідно долучитися до процесу на ранній стадії і продумати основні зони ризику. Які основні ризики пов’язані з оздоблювальними роботами?
Вибір і замовлення оздоблювальних матеріалів вимагає тривалого етапу підготовки.
Сьогодні існує дуже широкий асортимент різноманітних оздоблювальних матеріалів, і зробити вибір стає все складніше. Що потрібно враховувати при виборі оздоблювальних матеріалів?

 

 

Підбірка рекомендацій щодо вибору оздоблювальних матеріалів:

  1. Заздалегідь з’ясуйте вимоги до монтажу оздоблювального матеріалу, який ви замовляєте, а для більш ексклюзивних матеріалів – терміни виконання замовлення. Перевірте, чи має підрядник попередній досвід монтажу потрібних матеріалів.
  2. Завжди залишайте час на замовлення матеріалів, оскільки можуть виникнути непередбачувані затримки у виконанні замовлення.
  3. Завжди замовляйте матеріали з тривалим терміном виконання замовлення з достатнім запасом. При виконанні вимог до монтажу або при узгодженні візерунків, відсоток втрат матеріалу може бути високим і повинен бути визначений з інструкцій по монтажу виробника матеріалу перед замовленням.
  4. З’ясуйте товщину підлогових покриттів і сплануйте остаточну висоту підлоги, виходячи з рівня верхнього поверху. Наприклад, переходи між висотою кахельної підлоги в передпокої і паркетної підлоги у вітальні зазвичай вимагають додаткового вирівнюючого шару під кахельною підлогою, або ж доведеться задовольнятися підлогою на іншому рівні, що не є найпривабливішим і найбезпечнішим варіантом навіть за умови плавного переходу.
  5. Зверніть увагу, що при виборі плитки більшого розміру (наприклад, 900 х 900 мм), розкрій і укладання плитки для більш складних ділянок може бути дуже трудомістким і дорогим порівняно з плиткою меншого розміру. Крім того, існує більший ризик пошкодження плитки великого розміру під час обробки, що може означати необхідність заміни розбитої плитки і, як наслідок, додаткові витрати на придбання нової плитки.
  6. Зверніть увагу, що при укладанні великої плитки нахили до квадратної доріжки підлоги можна зробити тільки за допомогою діагональних розрізів у плитці, тому такі ділянки розрізу не будуть виглядати на кахельній підлозі найпривабливіше, порівняно з рештою поверхні підлоги. Якщо передбачається використання підлогової плитки великих розмірів, краще використовувати рейкові доріжки, які забезпечують односторонній нахил в напрямку паза і усувають необхідність діагональних розрізів в плитці.
  7. Зробіть це самостійно або отримайте креслення плитки від дизайнера інтер’єру. Креслення плитки зменшують ризик неправильного розрахунку кількості при замовленні плитки, але, перш за все, зменшують помилки при укладанні плитки і гарантують, що кінцевий результат буде таким, як ви бажаєте.
  8. У вологих приміщеннях, а особливо при виборі плитки для підлоги в душових кабінах, враховуйте опір ковзанню, тобто ступінь твердості поверхні плитки, щоб забезпечити безпеку. Велика підлогова плитка – це красиво, але все ж бажано використовувати в душових кабінах плитку меншого розміру, оскільки більша кількість затірки сприяє підвищенню опору ковзанню.
  9. Знайдіть практичне рішення для фіксації обраної плитки для підлоги. На практиці, найкраще працюють планки для кріплення на шурупи та цвяхи. Планки, закріплені за допомогою клею, особливо якщо мова йде про планки з натурального дерева (особливо коли планка з натурального дерева приклеєна до кам’яної стіни), з часом мають тенденцію відклеюватися, і через деякий час їх потрібно буде встановлювати заново.