5 помилок у дизайні інтер’єру, яких легко уникнути

Як уникнути найпоширеніших помилок в дизайні інтер’єру

Часто ми потрапляємо в домівки, де всі елементи наче на своїх місцях: подушки і штори з різних світів, але все виглядає гармонійно. Жоден колір не домінує і нічого не забагато. Як це зробити? Власник, ймовірно, знає, як уникнути деяких найпоширеніших помилок у дизайні інтер’єру. Давайте розглянемо їх разом.

 

1. Усе зроблено так, щоб пасувати одне одному

Так, всі елементи повинні об’єднувати будинок в єдине ціле, але це не означає, що вони повинні бути одного кольору. Наприклад, одного разу ми натрапили на перукарню, де все було фіолетовим, навіть квіти у вазі. Вийшовши звідти, ми отримали шок від дизайну інтер’єру.

При виборі кольорів користуйтеся правилом 60-30-10. 60% кольорів мають бути основним кольором, наприклад, стіни та килим або стіни та диван, 30% – іншим кольором, наприклад, крісло та текстиль, і 10% – акцентом, який підтримує інші кольори. Модернізований дизайн інтер’єру вітає змішування кольорів, матеріалів і стилів, що призводить до справді індивідуальних і яскравих будинків.

 

2. Занадто багато речей

Зрозуміло, що в магазинах дизайну інтер’єру є стільки красивих речей, які можуть перевантажити будь-який дім. Під час покупок треба зберігати холоднокровність, щоб не перевантажувати домівку речами. Занадто багато речей робить кімнату схожою на склад, де загальна картина з часом втрачається.

Добре подумайте, перш ніж купувати щось нове для кімнати. Можливо, настав час старі речі відправити на дачу чи знайти їм нового власника на рекламному порталі?

 

3. Предмети неправильного розміру

Найпоширеніші приклади меблів неправильного розміру – занадто малий килим або величезний диван у маленькій вітальні. При проектуванні кімнати або купівлі нового предмета, подумайте про пропорції кімнати та те, як новий предмет вписується в розміри інших речей.

Наприклад, одну невелику картину не можна розмістити над диваном. Щоб врівноважити простір, невеликі картини повинні бути частиною ансамблю, або потрібно вибрати більшу картину.

 

4. Замало світла

Якщо кімната темна, навіть найкрасивіший дизайн інтер’єру не зможе розкрити свій потенціал. Один світильник на стелі недостатній для освітлення кімнати. Слідкуйте за тим, щоб світло було на різній висоті – використовуйте плафони, торшери і настільні лампи. Так ваш простір буде сяяти і набуде затишного настрою.

 

5. Всі покупки відразу

Розуміємо, що хочеться купити все і одразу. Але іноді на вас чекає щось особливе, і ви можете пожалкувати про поспішну покупку. Кожна кімната потребує періоду освоєння, щоб зрозуміти, що саме не вистачає для ідеального дизайну. Можливо, ви знайдете потрібний торшер на вінтажному ярмарку наступного літа?

Уникаючи цих поширених помилок, ви зможете створити гармонійний і затишний інтер’єр, де кожен елемент буде на своєму місці. Не поспішайте, обирайте з розумом і насолоджуйтеся процесом створення вашого ідеального дому.