Витрати на обслуговування будинку

Жоден власник будинку не любить високі адміністративні та технічні витрати, пов’язані з його утриманням. Особливо прикро, коли в новозбудованому будинку з’являються великі адміністративні витрати. Що потрібно врахувати і знати перед початком будівництва?

Фактори, що впливають на витрати на управління будинком

Зазвичай, обговорюючи витрати на утримання будинку, основна увага приділяється витратам на опалення і теплостійкості конструкцій. Однак існують й інші фактори, які впливають на постійні витрати. Розглянемо їх детальніше.

Розмір будинку і ділянки

Чим більший будинок, тим вищі витрати на його обслуговування. Хоча маленький будинок не завжди є бажаним варіантом, великий будинок неминуче спричиняє більші витрати. До того ж, земельний податок необхідно сплачувати за ділянки площею понад 1500 м².

Витрати на прибирання

Не всі люблять прибирати, а утримання будинку в чистоті займає багато часу і потребує витрат на необхідне обладнання. Продуманий план приміщень, з достатньою кількістю складських місць і функціональних меблів, допомагає заощадити час на прибирання та утримувати будинок в порядку. Якщо для всього є своє місце, будинок залишатиметься більш організованим, що підвищить комфорт проживання.

Технічні системи та обслуговування

Сучасні будинки стають технічно складнішими, з численними автоматичними системами, які потребують регулярного обслуговування. Витрати на технічне обслуговування можуть здаватися незначними, але при недотриманні регулярного обслуговування можуть виникнути більші витрати на ремонт. Тому варто одразу оцінити потреби в технічному обслуговуванні кожної системи, інтервали обслуговування та пов’язані з цим витрати.

Сила струму основного запобіжника

Розмір основного захисту будинку залежить від кількості електроприладів і систем, які планується використовувати. Хоча проектанти зазвичай визначають необхідний розмір, замовник може вплинути на вибір. Важливо не вибирати більшу силу струму, ніж це потрібно, адже це тягне за собою вищі підключення та щомісячні фіксовані витрати, навіть якщо споживання електроенергії низьке.