Чому варто обрати послугу “під ключ”?

Будівництво власного будинку — це досить велике завдання як з точки зору часу, так і фінансування. Кожен замовник, навіть не бажаючи цього, змушений витрачати багато часу на планування будинку і контролювати хід будівництва. Чи може замовник якось полегшити процес будівництва будинку з власної сторони? Один із способів це зробити — вибрати послугу “під ключ”.

 

Що таке послуга “під ключ”?

У будівельній галузі широко використовується термін “під ключ”. Що це означає? Найбільш відомою причиною замовлення послуги “під ключ” є те, що в будинок можна вселитися відразу після його завершення, тобто будинок повністю готовий до використання. Іншими словами, термін “під ключ” має означати повну готовність будинку, і замовник не повинен хвилюватися про те, що щось важливе було упущено при проектуванні будинку. Зазвичай це так, але є кілька моментів, на які замовнику слід звернути увагу.

Різні будівельні компанії трактують поняття “під ключ” дещо по-різному, тому особливо важливо заздалегідь з’ясувати, які роботи та обладнання входять до готового пакету. Як вже зрозуміло з назви, головною метою пакету “під ключ” є те, щоб у будинок можна було вселитися відразу після отримання ключів. Якщо звичайний пакет “під ключ” у компаній не включає, наприклад, освітлення, камін, кухонні меблі, техніку (кухонні прилади, пральна машина, сушарка тощо), то у випадку з деякими компаніями в пакет можуть не входити навіть батареї, бойлер, піч для сауни і іноді навіть основи будівництва.

Зазвичай до пакету “під ключ” також не входять роботи з озеленення ділянки, тротуарна плитка, огорожі та інші елементи ландшафтного дизайну.

 

Які переваги послуги “під ключ”?

Однією з переваг послуги “під ключ” є те, що замовник може вести справи тільки з однією компанією, зазвичай з одним контактною особою, яка організовує будівництво будинку та відповідає за дотримання всіх умов договору.

Однак будівництво “під ключ” не означає, що замовник повинен залишитися пасивним під час етапу проектування та будівництва. Це, по-перше, означає, що для замовника призначено контактну особу, яка відповідає на всі питання замовника, вирішує виявлені проблеми та організовує роботу субпідрядників, а також забезпечує якісне та своєчасне завершення будівництва будинку.

Послуга “під ключ”, що пропонується компанією Finnlogin, дозволяє також те, що клієнту не потрібно контролювати хід будівництва, якщо не хоче. Клієнт лише вибирає матеріали для інтер’єру, а ми займаємося всім іншим. Таким чином, послуга “під ключ” є найзручнішим способом отримати новий будинок.

Крім того, у нас клієнт має справжню свободу вибору всіх матеріалів. Ми не прив’язані до будь-яких обмежень щодо продукції, а реалізуємо всі побажання клієнта.

 

комфорт

Підсумок переваг послуги “під ключ”:

– Один контактна особа (проектний менеджер або наглядач), з яким ведеться вся комунікація по всіх питаннях, що стосуються будинку.
– Відповідальність за своєчасне завершення та якість проекту лежить на одному головному підряднику.
– Ціна будівництва визначена у договорі з підрядником і не змінюється (крім можливих додаткових робіт за бажанням замовника).
– У випадку гарантійних випадків замовнику не потрібно шукати субпідрядників для усунення недоліків, що виникли в гарантійний період, — всі питання вирішує головний підрядник.
– Рішення “під ключ” — це найзручніший спосіб збудувати будинок. Клієнту залишається тільки вибрати матеріали для інтер’єру.
– Немає обмежень на продукцію — всі побажання щодо різних матеріалів можна реалізувати.

Послуга “під ключ” є найпростішим і найзручнішим способом будівництва власного будинку. Дуже важливо, щоб фон головного підрядника був ретельно перевірений перед укладанням договору, щоб зменшити непередбачені ситуації та проблеми під час будівництва.