Комплекс для відпочинку завершено

Finnlog побудувала дачний будинок для сім’ї Ханни-Марі Сторе на курорті Рука. Плани будівництва були готові, і клієнти точно знали, що хочуть дерев’яний будинок.

Сім’я Сторе задоволена результатом: «Він виправдав усі наші очікування. Відпочивати та проводити час у дачному будинку дуже приємно», — радіє Сторе.

Finnlog була обрана для будівництва, зокрема, тому що компанія змогла забезпечити необхідний великий розмір колод (202 x 260 мм²).

«Навіть місцеві жителі приходили помилуватися колодами», — сміється Сторе. Крім того, один із робочих контактів клієнта порекомендував їм компанію Finnlog.

Спільний та приватний дерев’яний будинок

Комплекс для відпочинку площею 164,5 квадратних метрів побудований із деревини, що не дає усадки, і складається з трьох окремих будівель. Дерев’яний котедж, сауна та гостьовий будиночок поєднані спільним дахом, що полегшує прибирання снігу в північних погодних умовах.

Окремі будівлі дають можливість проводити час разом з усією сім’єю, водночас забезпечуючи простір і приватність при необхідності.

У великих скляних вікнах дачного будинку застосовано техніку timber frame, яка дозволяє встановлювати більші скляні поверхні в дерев’яних будинках.

Швидкий темп – незважаючи на несподіванки

Finnlog отримала схвальні відгуки за швидкість виконання: «Особливо позитивним був швидкий графік будівництва: від початку робіт до дозволу на заселення пройшло вісім місяців. Коли незабаром завершаться роботи на подвір’ї і буде проведено остаточну інспекцію, весь процес займе всього рік!» — хвалить Сторе.

Не обійшлося й без несподіванок. Finnlog реалізувала всі етапи проєкту, окрім проектування інженерних мереж і фундаменту, які були виконані партнерами. Фундамент висихав на два тижні довше, ніж планувалося, але інші етапи проєкту були завершені вчасно.

Попри затримку, Сторе задоволена загальним процесом будівництва: «Finnlog також має хороших партнерів, і їхня співпраця проходила гладко. Коли один етап завершувався, інші продовжували роботу без перешкод», — описує Сторе.

Подолання викликів великих відстаней

Сім’я Сторе живе в столичному регіоні, що створює певні труднощі для будівництва дачного будинку. Керівник проєкту Елвіс Пярнпу розповідає, що зміг особисто відвідати будівельний об’єкт лише один раз за весь час, тому керував проєктом дистанційно. Це створювало певні труднощі, але всі вони були подолані.

«Я часто беру участь у проєктах у столичному регіоні, але в Рука складно було те, що я не знав усіх деталей місцевих умов. Проте я був активним учасником проєкту, незважаючи на відстань. Цей проєкт також був успішним», — каже Пярнпу.

З клієнтами погоджується: «Якщо подумати, наскільки складно будувати за межами свого місця проживання, я можу сміливо рекомендувати Finnlog. Можна бути впевненим, що все йде за планом і буде виконано вчасно», — дякує Сторе.

Інженер з продажу Finnlog Марко Турунен зазначає, що проєкт із самого початку був реалізований у співпраці з замовником і охоплював не тільки ділянки, які входили до контракту з Finnlog.

Архітектор компанії розробив будівельні плани, які відповідають вимогам, на основі ескізів замовника, і був складений кошторис із урахуванням витрат клієнта на закупівлі та будівельні роботи. Зрештою, кошторис трохи перевищив початковий план лише в частині земляних робіт і електромонтажу через особливості земельної ділянки.

«Я слідкував за етапами будівництва від початку до кінця: від переговорів до фінальної інспекції, навіть приїжджав із Гельсінкі на будівельний майданчик у Рука. Завершений проєкт і задоволений клієнт — це частина нашого процесу», — підсумовує Турунен.

Мрієте побудувати власний дерев’яний котедж або дачу? Дізнайтеся більше про наші послуги!