Архітектори, які створюють будинки мрії для клієнтів Finnlog

Finnlog має в своїй команді архітекторів, які проєктують будинки для клієнтів та надають консультації з архітектурного проєктування. Архітектори Finnlog працюють інакше, ніж це відбувається у звичайних архітектурних бюро.

«Ми — будівельна компанія, і наша мета — побудувати будинок, який ми самі спроєктували», — каже архітектор Лійс Сагаді, яка працює у Finnlog вже 11 років.

Цікаво, що обидві архітекторки Finnlog носять ім’я Лійс.

 

 

архітекторЛійс Сагаді закінчила Талліннський технічний університет за спеціальністю «архітектура» у 2003 році.

Після цього вона працювала в різних архітектурних бюро та компаніях, одна з яких займалася проєктуванням та будівництвом об’єктів у Фінляндії.

Саме тоді Сагаді вивчила фінську мову, що дуже допомогло їй під час роботи у Finnlog.

 

 

архітекторЛійс Вавульскі закінчила ту саму спеціальність у Талліннському технічному університеті у 2009 році.

Потім вона продовжила навчання в Естонській академії мистецтв, де в 2012 році закінчила однорічний курс реставрації та консервації. Перед тим як приєднатися до Finnlog, Вавульскі три роки працювала у різних архітектурних компаніях та бюро.

Чим створення будинків у Finnlog відрізняється від роботи звичайного архітектурного бюро?

 

Плани для реалізації

Finnlog будує будинки з клеєної деревини, або CLT-елементів, з урахуванням властивостей деревини вже на етапі проєктування. Також під час проєктування звертається увага на витрати, чого часто не роблять у традиційних архітектурних бюро.

«Ми думаємо про те, щоб будівельні витрати були розумними для замовника. Наша робота починається з проєктування і закінчується тоді, коли клієнт заселяється у будинок», — пояснює Сагаді.

Проєкт створюється у співпраці

Архітектори тісно співпрацюють з інженерами на етапі проєктування. «Мені подобається високий рівень експертизи у Finnlog. У нашому офісі працюють інженери, до яких ми можемо звернутися, щоб перевірити, чи наші плани конструкційно правильні, і як їх можна покращити, щоб ідеї були здійсненними», — розповідає Лійс Вавульскі.

Архітектори також мають можливість спостерігати за будівництвом після проєктування, що допомагає при створенні наступних проєктів. «Проєктувати будинки набагато легше, коли знаєш, як їх пізніше будуть будувати», — додає Сагаді.

Відправною точкою є побажання клієнта

Архітектори Finnlog проєктують будинки в першу чергу для своїх клієнтів. «Для мене найголовніше, щоб будинок відображав характер власника!» — каже Сагаді.

Будинки проєктуються або як індивідуальні проєкти, або на основі наявних моделей, які адаптуються відповідно до побажань клієнта.